Сенат США очікує на запит Байдена про додаткову допомогу Україні – Politico

Джерело: Politico

Голова комітету Сенату з питань оборонних асигнувань Джон Тестер очікує, що президент США Джо Байден попросить збільшити фінансування на допомогу Україні до кінця літа.

 “Я думаю, що ми можемо очікувати доповнення щодо України від адміністрації вже наступного місяця”, – зазначив Тестер.

Як зауважили у виданні, коментарі Тестера демонструють двопартійний консенсус у Сенаті щодо того, що незабаром знадобиться збільшення фінансування для України та пом’якшення обмежень на витрати, накладених борговою угодою.

“Ми збираємося покинути місто, і ще не придумали план, як продовжити фінансування України. Сподіваюся, коли ми повернемося, ми це виправимо”, – пояснив сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Раніше заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх запевнила, що у США вистачить озброєння – як для забезпечення власних потреб, так і для надання військової допомоги Україні, яка протистоїть російській агресії.

Нагадаємо, 25 липня Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони на 400 мільйонів доларів, який включає боєприпаси протиповітряної оборони та бронетехніку.

У пресслужбі наголосили, що Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у сфері безпеки.

Варто додати, за інформацією ЗМІ, у серпні США планують передати декілька танків Abrams до Німеччини, де вони пройдуть остаточний ремонт і вже у вересні будуть доставлені в Україну.

При цьому генерал-лейтенант Оперативного управління Об’єднаного штабу Міноборони США Дуглас Сімс переконаний, що танки Abrams допоможуть Україні перехопити ініціативу на полі бою.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.