Дослідження пояснює, чому дітям забороняють пити каву, проте дорослі це роблять

Джерело: CNN

Попри багаторічні попередження педіатрів та інших медичних працівників про те, що кава та інші напої з кофеїном можуть бути шкідливими для дітей, батьки дозволяють своїм малюкам пити ці напої.

Дослідження бостонських мам у 2015 році показало, що 14% опитаних дозволяли своїм 2-річним дітям випивати від 1 до 4 унцій кави на день (пів чашки кави — це 4 унції). Дослідження також показало, що 2,5% мам давали каву своїм однорічним дітям.

Американська академія педіатрії не рекомендує дітям до 12 років вживати каву, чай, газовану воду, спортивні напої та інші продукти, які містять кофеїн, тоді як підлітки від 12 до 18 років повинні обмежити їх споживання менш ніж 100 міліграмами на день.

Згідно з дослідженням Consumer Reports, пляшка спортивного напою може містити близько 250 міліграмів кофеїну залежно від марки. У чашці чаю може бути до 47 міліграмів, а в дієтичній газованій воді – 46.

У шоколаді також є деяка кількість кофеїну. Кофеїн навіть може міститись в жувальних гумках, м’ятних цукерках, желейних ведмедиках та енергетичних батончиках.

Для дітей потрібно менше кофеїну, щоб погіршити функціонування їхнього організму. Незначна для дорослого кількість може виявитися непосильною для маленької дитини. Занадто багато кофеїну може підвищити частоту серцевих скорочень і артеріальний тиск, сприяти кислотному рефлексу та викликати занепокоєння й порушення сну у дітей. У великих дозах кофеїн може бути небезпечним.

“Діти потрапляють у відділення невідкладної допомоги з нерегулярним серцебиттям або тим, що ми називаємо тахікардією або прискореним серцебиттям. Деякі люди вважають, що це круто давати малюкам газовану воду”, — сказав педіатр доктор Марк Коркінс.

Батьки можуть сприймати кофеїн та газовані напої як нешкідливі й тому, ймовірно, у невеликих кількостях, вони дозволять своїм дітям зробити ковток або два, сказав Коркінс. 

“Однак, як тільки батьки починають, вони стають на слизький шлях, і легше дозволити дітям пити, що вони хочуть, ніж сваритися з ними”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.