Румунія долучилася до підготовки українських держслужбовців до переговорів про членство з ЄС

Джерело: Урядовий портал

Група українських державних службовців завершила тижневу навчальну програму з підготовки експертів у сфері європейської інтеграції, організованої Міністерством закордонних справ Румунії та Румунською агенцією розвитку міжнародної співпраці у співпраці з урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Метою зазначеної навчальної програми є ознайомлення її учасників з інституційною системою ЄС, секторальною інтеграцією, доступом до структурних фондів, транскордонною співпрацею та економічною політикою ЄС.

Зазначається, що такі навчальні програми допоможуть підвищити спроможність та кваліфікації українських експертів євроінтеграційної сфери, які долучені до процесів підготовки до переговорного процесу щодо членства України в ЄС.

“Україна динамічно рухається до відкриття перемовин про членство в ЄС, тому зараз особливо важливо переймати досвід країн-членів, які вже пройшли цей шлях”, – прокоментувала віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Навчання пройшли 20 державних службовців, зокрема представники Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Офісу президента України, комітетів Верховної Ради України, міністерств та відомств. Протягом п’яти навчальних днів держслужбовці переймали досвід румунських колег для успішної реалізації європейських прагнень України.

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що інформація про інтерв’ю президента Володимира Зеленського американському журналісту Такеру Карлсону не відповідає дійсності. Раніше той брав інтерв’ю у президента РФ.

Останнім часом прикордонники фіксують все більше спроб нелегально перетнути кордон. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що чоловіки готові платити “перевізникам” від $3000 до $20 000.

Протягом минулої доби, 3 липня, по всій лінії фронту зафіксовано 161 бойове зіткнення.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.