Південна Корея: КНДР могла надати Росії балістичні ракети малої дальності

Джерело: Yonhap

Північна Корея могла надати Росії балістичні ракети малої дальності та зенітні ракети на додаток до артилерійських снарядів для війни проти України, заявив військовий високопосадовець Південної Кореї.

Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) зробив таку оцінку на тлі занепокоєння щодо посилення військової співпраці між Пхеньяном і Москвою після саміту між лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і президентом Росії Володимиром Путіним у вересні.

За оцінками військових, близько 2000 контейнерів з військовим обладнанням і боєприпасами було відправлено з північнокорейського порту Раджин до Владивостока на Далекому Сході РФ.

Передбачається, що такий об’єм здатний завантажити понад 200 000 снарядів 122-мм артилерії або понад 1 млн снарядів 152-мм.

Зазначається, що Північна Корея, можливо, також постачала інше озброєння до РФ, включаючи танкові боєприпаси, протитанкові керовані ракети, ракетні установки, гвинтівки, кулемети та, можливо, балістичні ракети малої дальності.

У розвідці акцентували, що у серпні-вересні північнокорейські судна ходили до Росії раз на тиждень, тоді як з жовтня їх почали помічати кожні три-чотири дні.

Раніше повідомлялося, що з серпня Північна Корея відправила понад 1 мільйон артилерійських снарядів для військової машини Путіна, заявив південнокорейський законодавець Ю Сан Бам.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.

Аналітики Інституту вивчення війни вказують на те, що збільшення Росією фінансових стимулів навряд чи суттєво вплине на подолання обмежень у питанні мобілізованих.