Росія використовує «тактику гібридної війни» проти Фінляндії – ISW

Джерело: ISW

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що Росія використовує “відому тактику гібридної війни”, намагаючись створити кризу мігрантів на фінському кордоні.

18 листопада Фінляндія закрила чотири пункти пропуску на південно-східному кордоні з Росією.

Прикордонна служба Фінляндії повідомила про прибуття на кордон з РФ з вересня близько 300 мігрантів, переважно з Іраку, Ємену, Сомалі та Сирії. Окремо було зафіксовано 89 перетинів протягом дводенного періоду між 7 і 14 листопада — значне зростання порівняно з 91 випадками, зафіксованим з середини липня.

Десятки мігрантів прибули на закриті пункти пропуску Нуйямаа і Ваалімаа у Фінляндії 18 листопада і зібралися навколо вогнища при мінусовій температурі. Повідомляється, що влада Фінляндії розглядає можливість повністю закрити кордон з Росією.

За інформацією ISW, “навряд чи ці мігранти залишатимуться на фінському кордоні за мінусових температур за власним бажанням”. Росія, ймовірно, причетна до ситуації, додали в ISW.

Фінляндія приєдналася до НАТО у квітні, вирішивши зробити це через вторгнення Росії в Україну.

Це викликало значну напругу між двома країнами.

Зауважимо, уряд Фінляндії має намір посилити міграційну політику низкою способів. Метою є скорочення дозволів для шукачів притулку до мінімального рівня, дозволеного директивою ЄС.

Нагадаємо, влітку на південно-східному кордоні Фінляндії зафіксували 11 нелегальних перетинів, з яких сім – з Росії.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.