Двох жителів Харківщини, які співпрацювали з РФ, засудили до 11 та 7 років ув’язнення

Джерело: Офіс генпрокурора

Двох жителів Харківщини, які активно співпрацювали з російськими загарбниками під час окупації, засудили до 11 та 7 років ув’язнення.

Зокрема, прокурори довели, що мешканець Балаклії під час окупації працював у так званій “тимчасовій цивільній адміністрації”.

Він активно провадив інформаційну діяльність в окупаційній адміністрації, спрямовану на підтримку держави-агресорки. Чоловік модерував процес підключення гучномовців на території міста, через які транслювалась російська пропаганда та радіо.

Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги, на строк 11 років з конфіскацією майна. До винесення вироку чоловік перебував під вартою.

Зображення: Офіс генпрокурора

Друга засуджена – мешканка селища Шевченкове Куп’янського району, яка під час захоплення населеного пункту перейшла на бік загарбників. У серпні 2022 року вона добровільно обійняла посаду “в. о. завідувачки Шевченківського відділення Територіального центру соціального обслуговування ВЦА Куп’янського району Харківської області”.

Засуджена виконувала вказівки керівництва окупаційної адміністрації, брала участь у нарадах і проводила збори підлеглих. Для створення позитивного іміджу окупаційної влади вона отримувала так звану “гуманітарну допомогу” від РФ і пропагандистську газету та розповсюджувала їх серед підлеглих.

Вироком суду їй призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 12 років.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.