Сенат США проголосував за виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню

Джерело: засідання Сенату

8 лютого у Сенаті США вдалося набрати необхідних 60 голосів за погодження виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Зауважимо, підтримали законопроєкт 67 голосами.

Водночас це не фінальне голосування. Згодом питання розгляне Палата представників.

Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер вже поінформував, що будуть правки до законопроєкту.

Ми працюватимемо над цим законом до того часу, поки роботу не буде зроблено, – наголосив Шумер.

Раніше Сенат США провалив голосування за законопроєкт, який передбачає безпеку кордонів США та допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Тож законопроєкт поставили на повторне голосування, однак вже без питання міграційної політики.

Після провального голосування Сенату президент США Джо Байден розкритикував республіканців. За його словами, він ніколи не думав, що побачить щось подібне на Капітолійському пагорбі.

Окрім цього, Байден розкритикував Дональда Трампа, звинувативши його у тому, що іфн дзвонив республіканцям та погрожував розправою, якщо вони підтримають законопроєкт.

Раніше ми повідомляли, що з початку повномасштабного російського вторгнення у 2022 році Україна отримала більш як $230 млрд загальної допомоги. На ЄС та США спільно припадає майже 70% загального обсягу допомоги.

Зауважимо, Білий дім 20 жовтня 2023 року просив у Конгресу майже 106 мільярдів доларів для фінансування безпеки України та Ізраїлю. Байден попросив для України 61,4 мільярда доларів, близько половини з яких планують витратити в США на поповнення запасів озброєння, виснажених попередньою підтримкою Києва.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.