Україна та Японія готуються підписати угоду про захист інвестицій

Джерело: Денис Шмигаль/Телеграм

25 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, що нині завершує свою дипломатичну роботу в Україні. Українська сторона подякувала за підтримку Японією резолюцій ООН на користь України, Формули миру, зокрема в частині ядерної безпеки, та за підписання безпекової угоди.

Глава уряду зауважив, що Японія готова інвестувати в нашу державу.

Готуємося до підписання угоди про захист інвестицій. Та очікуємо на відкриття офісу JETRO в Україні. Усі ці кроки сприятимуть активній співпраці між нашими бізнесами, – додав Шмигаль.

Також він відзначив, що Японія надає нашій державі велику й неоціненну допомогу, особливо в гуманітарній сфері. Так, до кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть саме японського виробництва. Окремо нині Японія суттєво допомагає в медичній галузі.

Вдячні японському уряду за непохитну підтримку, зокрема під час головування в G7. Окремо подякував за підтримку рішення країн Великої Сімки щодо надання Україні 50 млрд доларів від використання заморожених російських активів.

Шмигаль вручив почесну грамоту Кабінету Міністрів України за вагомий внесок у зміцнення нашого двостороннього партнерства.

Раніше Японія висловила готовність приєднатися до багатонаціонального проєкту з розмінування територій України. Згодом стало відомо, що Японія спільно з Камбоджею проводитимуть роботи з розмінування української території, про це заявила глава МЗС Японії Йоко Камікава під час візиту до Пномпеня.

Окрім того, Японія домовляється про надання Україні кредиту в розмірі 3,3 мільярда доларів в межах підтримки G7 з використання відсотків від російських активів, інформують дипломатичні джерела.

Американська співачка та акторка Селена Гомес відповіла хейтерам, котрі розкритикували її нещодавню публічну заяву про те, що вона не зможе сама виносити дитину. Попри те, що багато хто підтримав виконавицю, були й ті, хто звинуватив у спробах привернути до себе увагу і викликати жалість.

37-річна Світлана Подсухіна, яка служила в Національній Гвардії України, померла у військовому шпиталі від пневмонії.

25 вересня президент Анджей Дуда заявив, що Росія як постійний член Ради Безпеки ООН має нести відповідальність за мир у всьому світі, натомість вона є агресором, який жорстоко напав на суверенну Україну. Він наголосив, що Росія не виконує роль постійного члена РБ ООН.

Навіть у період повномасштабної війни продовжують траплятися випадки, які загрожують чиїйсь безпеці, незалежно від війни….

Уряд Великої Британії пропонує усунути з Палати лордів усіх спадкових перів, що залишилися, в межах найбільшої протягом чверті століття реформи парламенту.