Поруч із місцем падіння літака Пригожина базується чотири дивізіони С-300

Джерело: The Moscow Times

В РФ, поруч із місцем падіння літака глави ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, базується чотири дивізіони С-300, які охороняють резиденцію Володимира Путіна на Валдаї, розповіло джерело в російській владі.

Зауважується, що те, що сталося з літаком Пригожина, і місце падіння — не випадковість, а найімовірніше покарання за заколот.

24 червня похід на Москву, 24 серпня дві ракети. Все логічно. Літак упав буквально за 50 км від резиденції (Путіна), — сказало джерело. — Якийсь дивний збіг обставин. Може, кухар продукти несвіжі в суп поклав? — зазначило інше джерело, близьке до Кремля.

Якщо Пригожин дійсно перебував в літаку, що розбився, причину потрібно шукати в його заколоті в червні, яку він сам називав “маршем справедливості”, констатувало джерело.

Джерело “Фонтанки” стверджувало, що Пригожин справді був на борту разом із командирами ПВК. Зокрема цим джетом летів співзасновник “Вагнер” ​​Дмитро Уткін. Практично всі тіла сильно обгоріли — для встановлення їх особистостей, ймовірно, буде потрібна експертиза ДНК.

Раніше повідомлялося, що бізнес-джет Embraer Legacy, який розбирався на шляху з Москви до Санкт-Петербурга, використовувався Пригожиним.

Зауважимо, 11 липня Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що він не вірить у завершення подій, пов’язаних з головою ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним.

Тоді як в ISW переконані, що рішення президента Росії Володимира Путіна відтермінувати покарання ПВК “Вагнер” за нещодавню спробу заколоту ставить його самого та його підлеглих у незручне становище.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.