Таємна кімната у Великій піраміді Єгипту може містити скарби фараона – дослідження

Джерело: Dailystar.co.uk

Завдяки новим високотехнологічним скануванням Великої піраміди вдалося деталізувати відомості вчених про “загадкову порожнечу в її серці”, що дозволило фахівцям здогадатися про її функції.

Так, всередині Великої піраміди Єгипту можуть знаходитися скарби фараона, який правив у 26 столітті до нашої ери. Великий простір у центрі конструкції висотою 481 фут виявлено у 2017 році, і з того часу він оповитий таємницею, оскільки нікому невідомо, що міститься всередині.

Проте експертам вдалося відкрити завісу цієї таємниці, використавши революційну техніку сканування. Зокрема, вчені встановили, що кімната на 10 м більша, ніж вважалося, і її довжина дорівнює 40 м.

Відтепер спеціалісти вважають, що доступ до кімнати міг здійснюватися через таємничий коридор, і що всередині піраміди могло бути два абсолютно незалежних набори кімнат.

За словами експерта зі сканування Себастьяна Прокурора, виявлені крихітні проходи надто маленькі, щоб по них могла пройти будь-яка людина, і ведуть вони з покоїв фараона і його дружини в якесь невідоме місце глибоко всередині піраміди.

“Це все ще залишається загадкою навіть після численних робототехнічних досліджень. Вони, безсумнівно, створені руками людини. Це залишає щось для розуміння майбутнім поколінням”, – прокоментував він.

Своєю чергою, Метью Сібсон з археологічного подкасту Ancient Architects припустив, що велика порожнеча – “це одна або декілька прихожих, де фараон зберігав дорогоцінні атрибути влади і релігійні предмети, якими він буде користуватися в загробному житті”.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.