РФ евакуювала Чорноморський флот із Новоросійська в очікуванні далекобійних ударів

Джерело: OSINT-аналітик HI Sutton

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Можливо це відповідь на погрози з боку української авіації, а також новина про те, що ракети Storm Shadow можуть бути застосовані по території Росії. Сьогодні російські військово-морські сили, схоже, завершили евакуацію Новоросійська, — написав аналітик.

Напередодні обізнані джерела серед європейських дипломатів повідомили, що Київ передав США та Великій Британії список цілей на території Росії, по яким хотів би завдавати ударів за допомогою далекобійних ракет. До переліку входять командні центри, склади пального та озброєння, а також місця зосередження живої сили.

Читайте також: Навіть гіпотетична можливість ударів ракетами змусила РФ перемістити бойову авіацію – ЗМІ

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.