США оголосять про новий пакет озброєння Україні на $200 млн

Джерело: “Голос Америки

11 жовтня Сполучені Штати Америки оголосять про новий пакет допомоги Україні на суму у 200 мільйонів доларів, поінформували два високопосадовці.

За попередньою інформацією, пакет озброєння зокрема міситиме:

  • ракети ППО AIM-9 Sidewinder;
  • протитанкові ракети TOW;
  • боєприпаси для систем HIMARS;
  • високоточні авіаційні боєприпаси;
  • артилерійські снаряди калібру 155-мм та 105-мм;
  • боєприпаси для стрілецької зброї;
  • підривні боєприпаси для подолання російських перешкод;
  • засоби боротьби з безпілотниками;
  • засоби радіоелектронної боротьби;

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін, вирушаючи у Брюссель, підтвердив журналістам, що США планують оголосити про додаткову допомогу.

Ми продовжуємо зосереджуватись на підтримці України, аби допомогти їй досягати успіху. Я думаю, ми побачимо, що країни-союзниці дуже віддані справі допомоги Україні та спільній співпраці. Гадаю, ви почуєте деякі оголошення від низки країн, і які додаткові ресурси вони мають намір надати, – зазначив міністр.

Наразі Пентагон має ще близько 5 млрд доларів, схвалених Конгресом, для військової допомоги Україні. У червні цього року Міноборони США виявило, що переоцінило вартість зброї, постаченої Україні, приблизно на 6 млрд доларів.

Зауважимо, США виділили Україні більше допомоги, ніж іншій країні світу. Загальний обсяг допомоги вже сягнув 66,2 млрд доларів.

Вже 10 серпня президент США Джо Байден закликав Конгрес виділити ще 24 млрд доларів для допомоги Україні. Згодом стало відомо, що у США група консерваторів прагне переконати республіканців посилити підтримку України.

Повідомляють, що президент США Джо Байден розробляє план звернення до Конгресу з проханням виділити найбільший пакет фінансування зброї та гуманітарної допомоги Україні.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.